LOCATIE

De centraal gelegen woonwijk Jordaan is een ware parel van Amsterdam, met boetieks, cadeau- en interieurshops, restaurants, (eet)cafés, galeries en terrasjes. Wie goed zoekt vindt tussen het vertier ook rustige plekken met geheime hofjes vol groen.

 

De oorspronkelijke gracht van de Lindengracht, gegraven in de 17de eeuw, werd in 1895 gedempt. Op de kop van de gracht, schuin tegenover Hotel Il Fiore, staat het beroemde beeld van Theo Thijssen (1879-1943), beroemd onderwijzer, auteur en politicus.

 

Op zaterdagen is de Lindengracht het middelpunt van een levendige warenmarkt, met om de hoek, op het plein van de Noorderkerk, een markt vol biologische delicatessen, bloemen, boeken, kleding en vintagevondsten.

Op maandagmorgen is hier een vintagemarkt met kleding en accessoires, die als stoffen- en snuisterijenmarkt doorloopt tot in de aangrenzende Westerstraat.

 

De Lindengracht is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de tientallen hoogtepunten van de stad. Alles bevindt zich op loopafstand: een rondvaart door de grachten, Madame Tussauds, de Kalverstraat en andere winkelstraten in het centrum, de vele musea, zoals het Anne Frank Huis, Amsterdam Museum, het Scheepvaartmuseum, Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Van Gogh Museum, filmmuseum Eye en fotografiemuseum FOAM.

 

Op vijf minuten loopafstand vindt u de Haarlemmerdijk (met bioscoop The Movies) en Haarlemmerstraat, meermalen uitgeroepen tot beste winkelstraten van Nederland! Even verderop zijn De Negen Straatjes, met eigenzinnige winkeltjes, en het Westergasterrein, een levendig complex met cafés, restaurants, galeries, een bioscoop en een lommerrijk stadspark, waar in de zomer diverse festivals plaatsvinden.

 

Op de Marnixstraat vervoert tramlijn 10 u in een oogwenk naar het Leidseplein, en brengt tramlijn 3 u onder meer naar de museumbuurt, het Concertgebouw, de P.C. Hooftstraat en De Pijp, het Quartier Latin van Amsterdam.

Onze receptionist helpt u graag met informatie over actuele festivals en het reserveren van kaartjes voor musea, concerten of films.

 

Voor alvast wat inspiratie:

www.iamsterdam.com
www.concertgebouw.nl
www.rijksmuseum.nl
www.eyefilm.nl
www.jordaaninfo.nl
www.ilfiore.nl
www.restaurantlavita.nl